De werken voor de aanleg van de wegenis naar de nieuwe brug over het Albertkanaal aan de Herenthoutseweg-Eilandje vlotten erg goed.

'Tot dinsdag 22 juni blijft er geen doorgaand verkeer mogelijk op de brug', zegt Liliane Stinissen, woordvoerster Vlaamse Waterweg NV.

'De operatie is zo goed als voltooid. De aannemer zit op schema. Vanaf 23 juni kan er opnieuw wegverkeer over de brug, als alles vlot blijft verlopen.  (Zie luchtvid, stand van de werken vandaag).

Het brugdek van de nieuwe stalen tuibrug van 123 meter bestaat uit twee delen. De brugconstructie is ongeveer 2 meter verhoogd tot 9,10 m doorvaarthoogte. Het kanaal is verbreed van 50 m naar 86 m.

Vanaf 2023 kunnen de eerste schepen met 4 lagen containers over het Albertkanaal varen.'

Omleidingen tot 22 juni

De omleiding door de werken zorgt vaak voor lange files op de Herentalse Ringlaan. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de E313.

Voetgangers en fietser hebben wel doorgang op de brug, maar moeten een kleine omleiding volgen via Meidoornlaan en Palmenlaan. Om sluipverkeer in de omliggende wijk te vermijden, blijft er op een deel van de Lange Eerselsstraat éénrichtingsverkeer.  Nog even geduld.

De oude brug wordt, als alles verloopt zoals gepland, afgebroken op 11 juli.

Vid 4K & luchtfoto's Pascal Smans / Nnieuws / red. Guy Verellen.